هارد دیسک

هارد اینترنال چیست

هارد اینترنال چیست؟ انواع هارد دیسک
دسامبر 3, 2022
مجموعه هاردهایی که برای دستگاه‌های ثابت مثل لپ تاپ و کامپیوتر رومیزی ساخته شده‌اند، هارد اینترنال یا داخلی نام دارند. هارد اینترنال بصورت ثابت در داخل کیس کامپیوتر، لپ تاپ، کنسول بازی، سرور، دستگاه دوربین امنیتی طراحی شده‌اند. وظیفه‌ی هارد اینترنال حفظ دائمی داده‌ها است.
شما می‌توانید هارد اینترنال خود را به کامپیوترهای متعددی وصل کنید، اما این نوع هارد برای جا‌به‌جایی مداوم و مکرر ساخته نشده است. ممکنه با باز و بستن هارد داخلی درون کیس، هارد آسیب ببیند.


هارد به عنوان بزرگ‌ترین حافظه‌ی جانبی در تمامی سیستم‌ها نظیر لپ‌تاپ و کامپیوتر مورد استفاده است. هارد اینترنال یا دیسک سخت تمامی داده‌ها و اطلاعات شخصی و حائز اهمیت شما از جمله سیستم عامل، برنامه‌ها، فایل‌ها، ویدئوها، عکس‌ها و دیگر اطلاعات شما را نگهداری می‌کند. از هاردهای داخلی در دوربین‌های مداربسته، کیس، سرور و دستگاه‌های اینچنینی استفاده می‌شود.


تاریخچه هارد
درسال 1950 اولین هارد دیسک با صفحات بزرگ با قطر 20 اینچ اختراع شد. این هارد که توان ذخیره سازی چند مگابایت بیشتر را نداشت دیسک ثابت نام داشت. در اواخر دهه 1990 پورت‌های خروجی با سرعت بالا باعث شدند که سیستم‌هایی با دیسک‌های خارجی در انواع کامپیوترهای شخصی بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. در حال حاضر بیشتر تولید کنندگان دیسک‌های سخت، دیسک‌ها را با پورت‌های خروجی دار می‌سازند.


اجزای داخلی یک هارد
یک هارد از صفحه ذخیره سازی دیتا، موتور، آهن ربای مغناطیسی، بازوی مکانیکی، هِـد و بافِـر تشکیل شده است. در مقاله اجزای هارد دیسک، به طور مفصل به بررسی قطعات داخلی هارد پرداخته‌ایم.

ا

نواع هارد دیسک
در حال حاضر، هارد دیسک‌ها را به چهار نوع گروه بندی می‌کنیم:

1

. PATA – Parallel Advance Technology Attachment
PATA اولین نوع درایوهای دیسک سخت بودند و از استاندارد رابط Parallel ATA برای اتصال به رایانه استفاده کردند.

2. SATA – Serial ATA Storage Drives
این درایوهای سخت جایگزین درایوهای PATA در رایانه‌های رومیزی و لپ تاپ شده‌اند. تفاوت اصلی فیزیکی بین این دو رابط است، اگرچه روش اتصال آنها به کامپیوتر یکسان است.

3. SCSI – Small Computer System Interface
درایوهای اسکازی کاملاً مشابه دیسک‌های سخت IDE هستند اما برای اتصال به رایانه از رابط سیستم کوچک کامپیوتر استفاده می‌کنند.

4. SAS – Serial Attached SCSI
SCSI مخفف Small Computer System Interface است که به طور معمول“scuzzy” تلفظ می‌شود و یک فناوری برای انتقال داده‌ها به دیسک‌های سخت است.

کاربردهای هارد اینترنال

هارد اینترنال وظیفه نگهداری دائمی اطلاعات را دارد. ولی تنها استفاده و کاربرد هارد‌های اینترنال داخل کیس‌های رایانه‌های شخصی نیست. دستگاه‌های بسیاری نیازمند حافظه‌های ذخیره کننده مثل هاردهای اینترنال هستند.

از جمله دستگاه‌هایی که از هاردهای اینترنال برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده می‌کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دستگاه دوربین‌های مدار‌بسته
سرورهای مخصوص (شرکت‌ها و پروژه‌ها)
کنسول بازی
کامپیوترهای All-in-One (کامپیوترهایی که کیس کامپیوتر در آنها، پشت مانیتور قرار گرفته‌اند.)
سیستم‌های خانگی و مخصوص بازی
هارد اینترنال در سایز‌های 1.8، 2.5 و 3.5 اینچی موجود است. عمده‌ترین و پراستفاده‌ترین این هاردها 2.5 و 3.5 اینیچی هستند. هارد دیسک اینترنال 3.5 اینچی در رایانه‌های رومیزی و هارد دیسک اینترنال 2.5 اینچی در رایانه‌های شخصی مانند لپ تاپ و نوت بوک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ظرفیت‌های هارد اینترنال
این روزها هارد دیسک‌های HDD می‌توانند به حداقل 80 گیگ و حداکثر ظرفیت 20 ترابایت برسند. از زمان ظهور SSD، درایوهای دیسک سخت به ندرت به عنوان ذخیره سازی ثانویه رایانه مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما همچنان به عنوان گزینه ذخیره سازی خارجی قابل اطمینان هستند.

بهتر است برای ذخیره فایل‌ها و پرونده‌های خود از هارد‌های اینترنال HDD بجای SSD استفاده کنید. هاردهای HDD هم از لحاظ هزینه و هم از نظر فضا و ظرفیت مقرون به صرفه‌تر و قابل اطمینان‌تر هستند.

برای شناخت شرکت‌های تولید کننده هارد اینترنال می‌توانید به مقاله بهترین برند هارد اینترنال مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: تفاوت SSD و HDD چیست؟

چگونه اطلاعات یک هارد از بین می‌رود؟
بیشتر کاربران از هارد به عنوان یک هارد قابل حمل استفاده می‌کنند، به همین علت سقوط هارد یا ضربه شدید باعث خرابی و حذف اطلاعات روی آن شود. حتی اگر هارد خود را به گونه‌ای نگهداری کنید که دچار هیچ مشکلی نشود، باز هم ممکن است که عمدا یا سهوا اطلاعات هارد حذف شوند. این نوع از دست دادن اطلاعات در واقع از طریق نرم‌افزارهایی رخ می‌دهد که ویروسی هستند.

در بین دلایل خرابی هارد مشکلات فیزیکی و همچنین تکان‌های شدید بیشترین دلیل حذف شدن دیتای روی هارد هستند.
متداول‌ترین دلایلی که باعث خرابی و یا سوختن هارد دیسک می‌شوند عبارتند از:

صدمات فیزیکی و مشکلات فیزیکالی
گرمای بیش از حد
نوسانات جریان
نامرتب بودن چیدمان فایل‌ها روی هارد
روشن و خاموش کردن مکرر
استفاده زیاد
فایل‌های کوچک
عدم اتصال صحیح
تغییر آداپتور
برای جلوگیری از خرابی هارد چه کنیم؟
توصیه می‌شود تا حد امکان پس از نصب هارد داخل کیس، آن را جدا نکنید و یا در صورت جدا کردن، سریعا هارد را به کیس جدید انتقال دهید و نصب کنید. انتقال هارد در هر حالتی به آرامی انجام شود.

1. جلوگیری از صدمات فیزیکی به هارد
تکان‌های شدید به هارد صدمه وارد کند. هاردهای لپ تاپ با توجه به ساختار خود از این مورد مستثنا هستند. هاردهای لپ تاپ به نسبت هاردهای معمولی به تکان‌های شدید مقاوم‌تر هستند. توصیه می‌کنیم برای جابجایی هارد‌های اکسترنال نهایت دقت را داشته باشید.

2. جلوگیری از گرمای بیش از حد
اگر دما از حد معمول بیشتر شود ممکن است هارد بر اثر گرمای زیاد آسیب ببیند. توصیه می‌شود تا حد امکان از رایانه‌ی خود در دمای مناسب استفاده کنید. البته این مورد بیشتر در مورد هاردهای اینترنال داخل کیس است.

3. قطعی و نوسانات برق
افزایش برق نمی‌تواند با اجزای مکانیکی داخل هارد دیسک کار زیادی کند. اما برد کنترل با مدارهای خود در برابر افزایش ولتاژ آسیب پذیر است. افزایش قدرت درایو سخت اغلب صفحه کنترل درایو را کاملاً از بین می‌برد. در نتیجه، وقتی هارد دیسک را دوباره به برق متصل می‌کنید، هیچ یک از اجزای آن نیرو دریافت نمی‌کنند.

4. خرابی هارد دیسک به علت نامرتب بودن فایل‌ها
فایل‌ها هنگام کپی شدن به صورت نامنظمی روی هارد دیسک قرار می‌گیرند و در نتیجه دسترسی به آن‌ها زمان بیشتری خواهد برد. نامرتب بودن فایل‌ها منجر می‌شود تا هارد بیشتر کار کند و بدیهی است که این امر به خراب شدن هارد در دراز مدت منتهی شود.

برای مرتب کردن فایل‌ها یا دیفریگمن آنها روی هارد دیسک درایو، نرم افزارهای زیادی در بازار موجود است. دیفرگ برای نگهداری هارد درایوهای شما امری لازم به نظر می رسد. البته دیفرگ کردن بیش از حد نیز ممکن است باعث تحلیل عملکرد هارد دیسک شود.

اگر با رعایت همه نکات باز هم با اطلاعات حذف شده هارد خود مواجه شدید اصلا نگران نباشید چرا که مرکز ریکاوری هارد امدادسیستم امداد سیستم دیتای حذف شده شما را باز می گرداند.

عدم نیاز حافظه SSD به Defragment
دیفرگ به معنی یکپارچه سازی برای نگهداری هارد است. مرتب سازی اطلاعات را برای بهبود سرعت سیستم خود انجام دهید. باید بدانید چه زمانی این این کار را انجام دهیم؟!

هارد درایوها صفحات گردانی به منظور ذخیر دیتا و اطلاعات دارند. اطلاعات به صورت بلوک‌هایی مرتب روی آنها نوشته می‌شوند. اگر این بلوک‌ها فاصله زیادی از هم داشته باشند، خواندن اطلاعات زمان بیشتری را می‌خواهد. در این‌جا دیفرگ کردن، این بلوک‌ها را مرتب کرده و این فاصله‌ها را از بین برده و به خواندن اطلاعات شما سرعت می‌دهد. پس اگر دیدید که خواندن اطلاعات شما کند است باید دیفرگ انجام دهید.

مرکز ریکاوری امداد سیستم با در اختیار داشتن تیم تخصصی و تجهیزات پیشرفته و بروز به شما در ریکاوری و بازیابی هارد دیسک اینترنال فرمت شده یا پاک شده و SSD کمک می‌نماید. مرکز تخصصی بازیابی اطلاعات امداد سیستم، می‌تواند هر نوع فایلی را با هر نوع فرمتی از هر نوع حافظه‌ای ریکاوری کند

Aparat Insta Telegram

درباره پیمان رسولی

پیمان رسولی هستم متخصص سئو(سئوکار) هستم و 5 سال در حوزه سئو و طراحی سایت مشغول به کارم با ابزار ها و نرم افزار های مربوط به سئو کار کردم با زبان های html ,CSS, js کار کردم و 1 سال به صورت فرانت اند کار کردم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *